Показват се публикациите с етикет Вода. Показване на всички публикации
Показват се публикациите с етикет Вода. Показване на всички публикации

събота, 9 юли 2011 г.

Пригответе си сами безвредна вода по елементарен начин

Приготвяне чиста безопасна питейна вода

Пригответе си сами безвредна вода по елементарен начин


За да бъдем здрави, трябва да разберем, че е необходимо организмът ни да приема само чиста питейна вода, но всички сме наясно, че едва ли някъде е останала такава. Затова трябва сами да си я пречистваме. Въглените филтри са добри, но изчистват само органичните вещества, а металите остават. Има и по-ефикасни очистители, но те са прекалено скъпи и едва ли всяко домакинство може да си ги позволи. Съществува един много лесен и напълно достъпен метод, при който водата се изчиства от излишните примеси и става 30 пъти по-чиста. Ето как става това:.
Предния ден водата се преварява, изстудява се до стайна температура и се налива в тенджера. Замразява се така, че една трета част от водата в тенджерата да остане незамръзнала. По законите на физиката в леда не попадат примеси, защото структурата на леда изхвърля от себе си излишните молекули, а обхваща само водните. Той първо се образува около стените на тенджерата, а мръсната вода остава в средата. Вечерта с нож се пробива средата и се излива незамръзналата вода, която е събрала в себе си всички примеси. След това за по-голяма сигурност останалата заледена вода се облива с малко гореща, за да изчезнат и полепналите по леда примеси. След това се оставя ледът да се разтопи по естествен начин.

Стомашно разстройство, повръщане, температура, общо неразположение? Сигурно на повечето от вас се е случвало да нямат вода известно време, и след като пуснат кранчето от там да потече нещо мътно с цвят на разредена боза или безалкохолна бира. В някои големи градове, както и в не малка част от по-малките градчета и села, тръбите са в ужасно състояние. Точно те са местата, в които се развиват опасни бактерии, които предизвикват стомашно-чревни разстройства. Случаи на опасна вода това лято има много.
Още: Прочети колко е опасна чешмяната вода

Интересни теми:
Опасна ли е водата от локалния водопровод
Пием вода с бактерии и нитрати
Анализ на минералната вода в Баня, Благоевградско
Разделно хранене за добро здраве
Как да живеем до 100 години - 8 важни стъпки
Лили Иванова разкри своята тайна диета
Vitaslim - отслабване, красива коса, кожа и здрави нокти
Смехотерапия лекува всички болести

Какво трябва да знаем за разделното хранене

Отслабване с разделно хранене - без гладуване и медикаменти
Отслабва ли се от разделното хранене?
Има ли полза да се храним разделно?
Научно обосновано ли е разделното хранене?

четвъртък, 30 юни 2011 г.

Минерални води: Първа национална конференция село Баня, община Разлог - за находищата на минерални води

Първа национална конференция на общините на територията, на които са разположени находищата на минерални води


Днес 30.06.2011 г. в село Баня, община Разлог стартира Първа национална конференция на общините на територията, на които са разположени находищата на минерални води. Мероприятието е организирано от Министерство на околната среда и водите и Българската асоциация по подземни води (БАПВ). Началото на срещата бе дадено в 11:30 ч. и по програма ще продължи до 13:00 ч. на 1-ви Юли, когато ще се обяви Закриване на Конференцията. По покана от организаторите кореспондент на портала Selo-Banya.com присъства на събитието и предаде:


събота, 25 юни 2011 г.

Нов плувен басейн в село Баня - Комплекс Изгрева

Снимки басейн Баня ресторант Изгрева
Нов басейн до ресторант "Изгрева" © Снимка: Selo-Banya.com

Комплекс Изгрева - Напоследък все повече предприемачи от сферата на туризма и обслужването в Баня се насочват към изграждане на плувен басейн към своите заведения и хотели. Минералните извори в селото са с голям капацитет, водата е топла и с много добра характеристика за лечебни свойства, което създава условия за развитието на Баня като балнео и SPA курот в региона Банско - Разлог.Виж цялата новина: Нов плувен басейн в село Баня до дни

Още интересни теми:
Elevation Music Festival Разлог
Израелци ще почиват в село Баня
Нов плувен басейн в село Баня
Ново заведение отвори врати в село Баня
Selo-Banya.com информационен туристически портал на село Баня
Минерален плаж Баня откри новият плувен сезон
ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, Баня с победа на Млад огнеборец
Великден - традиции в село Баня, Благоевградско
Деца от Баня разбиха елитна гимназия в Банско

събота, 4 юни 2011 г.

Минерален плаж Баня отваря врати за сезон 2011

Минералният басейн в Баня сезон 2011


Венцислав Гърменов заместник кмет Разлог
Венцислав Гърменов
Минералният басейн или още известен като минерален плаж Баня приключи с освежителните ремонти и е готов за началото на летен сезон 2011 г. Заместник кмета по социалните въпроси на община Разлог - Венцислав Гърменов съобщи за Selo-Banya.com, че басейна ще отвори врати в понеделник 6 Юни. Общинската администрация тази година отпусна сумата от 10 000 лв., поискана от Кметство Баня, за да бъде извършен освежителен ремонт на плувният басейн преди началото на летния сезон. Бяха извършени доста подобрения и освежаване на помощните помещения, а също и големият басейн, който е с олимпийски размери и единствен такъв в региона между трите планини Рила, Пирин и Родопи.

Приятно изненадани ще са най-малките посетители

Детски плувен минерален басейн Баня
Тази година бе взето решение да се извърши основен ремонт на детският плувен басейн, на който беше заменена изцяло подовата настилка и облицовка на стените. Малките плувци ще бъдат приятно изненадани с подновеното съоръжение, а не по-малко щастливи ще са и техните майки, които ще цъмбуркат децата си без притеснение, че малчуганите може да се наранят на неравности по дъното или изкъртено парче плочка. Обновено е също и волейболното игрище, заведението е отдадено под наем и ще предлага всички видове напитки, скара, салати, ястия, десерти и др.

Баня очаква много чуждестранни туристи това лято



Въпреки тежката икономическа обстановка в страната и Европа село Баня очаква сериозен приток от чужди туристи през това лято. Сигурен източник информира екипът на Selo-Banya.com, че се очакват няколко транша на израелски групи, на които почивката им в България включва 5 дневен престой на българското черноморие и след това от 5 дневен престой в село Баня или Банско. Имаме информация, че освен от почивката израелците силно се интересуват и от закупуване на недвижими имоти в региона и по-специално в населени места с топли минерални извори. Израелски граждани и техни агенции за недвижими имоти започнаха да проучват региона още през изтеклият зимен сезон, като често превземаха хотелите в ски център Банско и СПА центровете в село Баня.

Още интересни статии:
Анализ на минералната вода в Баня, Благоевградско
Минерален плаж Баня отваря врати за сезон 2011
Ново заведение отвори врати в село Баня
Общински съвет Разлог - протоколи и решения 2011
Големи регионални проекти на община Разлог
Нов план за развитие на Парк Пирин
Паркът за танцуващи мечки в Белица
Теснолинейката Септември - Добринище атракция
Пирин Хаус между Баня и Банско вече продава апартаменти

неделя, 15 май 2011 г.

Пием вода с бактерии и нитрати

Водата ни е силно отровна


От крановете ни все още тече вода, която не отговаря на санитарните норми. В нея има нитрати и бактерии над допустимите норми. Това признава Агенцията за околна среда и води (АОСВ) в своя последен годишен доклад за 2009 г., който кабинетът прие преди 2 дни, пише Монитор.

Едва 34% от повърхностните водоизточници имат пречиствателни съоръжения, показват данните в него. Според Световната здравна организация над 5% отклонение от микробиологичните показатели например вече създава реална опасност за здравето. Но периодичният мониторинг на санитарните власти в страната показва отклонение от 15%, като само за година е отбелязан ръст от 2%.


Най-много прекрасна „жива“ вода пият в Пазарджик, където замърсяването по микробиологични показатели достига 11,34%, а в Ямбол - 9,23%. Над 8 на сто отклонение от нормата отчитат в Монтана, Перник и Бургас. Пак замърсяване над стандарта на СЗО е измерено във Враца, Кюстендил, Пловдив, Кърджали и Добрич. Вместо подобрение в Кюстендилска област само за година от 1,26 процента то е скочило на 7%, в Пловдивска област от 3 на сто е стигнало до 7 процента, а в Перник от близо 6 пункта, отклоненията от нормите са нараснали на 9 на сто.



Къде е пият чиста вода

Най-чистата вода, поне по микробиологични показатели, пият хората в столицата, както и в Русе и Шумен. Сред отличниците са също Видинска област, където само за година са успели от 20,6 % да свалят замърсяването на водата на 1,93 процента, и в Габровска – 21,9 на сто, там нестандартността е спаднала на 4,38%.

Трайната тенденция да не спазваме изискванията за микробиологични показатели е притеснителна, понеже създава риск за здравето на хората признават авторите на доклада. Макар нарушенията на нормите да се отчитат на много места в страната, все пак те са по-чести в по-малките зони, чиито водоснабдителни системи обслужват и по-малко хора. Те по правило нямат пречиствателни съоръжения и дезинфекцията все още се прави главно с хлорна вар, от време на време и на око. В края на този януари 33 деца в Исперих бяха натровени тъкмо заради подобно обезопасяване на водата. Според санитарните власти у нас от крановете на някои места заедно с водата текат и бактерии като ешерихия коли и ентерококи, които директно могат да ни пратят в болницата. Проблемът е засечен в областите Пазарджик, Кюстендил и Монтана, които са получили препоръки за модернизиране от АОСВ, пише в доклада.

Нитратите са вторият по честота и опасност замърсител. Най-големи отклонения се отчитат традиционно в Ямбол – 19,59%, Шумен – 10,51%, Русе – 12,86%, Разград – 8,00%, и др. Според експертите най-често водата там съдържа нитрати 2 пъти над нормата. Става дума обикновено за плитки подземни източници, замърсени от неграмотната употреба на азотни торове от земеделците. В Дунавския район пък 36% от подземните води са замърсени с нитрати и манган основно от нерегламентираните сметища.

България в момента пие от 6340 водоизточника, 300 от които са повърхностни. Но едва стотина пречистват водата, показват данните. Само 44% от българите пият вода, минала през пречиствателни станции, показва статистиката. Заради лоша поддръжка те пък имат обща използваемост едва 41%.

Източник: www.actualno.com

Още интересни теми:
Опасна ли е водата от локалния водопровод
Анализ на минералната вода в Баня, Благоевградско
Разделно хранене за добро здраве
Как да живеем до 100 години - 8 важни стъпки
Лили Иванова разкри своята тайна диета
Протест в село Баня срещу изграждането на сметище
Минерален плаж Баня се готви за плувният сезон
Автомагистрала "Люлин" официално открита
Пием вода с бактерии и нитрати
Какво мислите за изграждането на сметище в село Баня
Община Разлог спечели делото за сметище в Баня
Иван Гюров се похвали пред Агенция Фокус за новото депо в Баня
Взеха проби от благоевградското сметище край Бучино
Грозни снимки от село Баня
Kметовете на Банско и Разлог предложиха нов план за развитие
Община Банско се отзова на зов за помощ
Пирин Голф & Кънтри Клуб Разлог
Банско очаква най-много гърци за празника
Как да живеем до 100 години

Полезни теми:
Смехотерапия лекува болести
Как да живеем до 100 години - 8 важни стъпки
Vitaslim - отслабване, красива коса, кожа и здрави нокти

събота, 26 март 2011 г.

Анализ на минералната вода в Баня, Благоевградско

Минералната вода в с.Баня е със средна температура 58° C

Един литър минерална вода има следното съдържание:

 Аниони:  флуор  8.5 мг
 хлор  9.1 мг
 сулфат  47.68 мг
 хидрофосфат  0.02 мг
 хидрокарбонат и карбонат  134.2 мг
 Катиони:  натрий и калий  87.26 мг
 калций  1.6 мг
 магнезий  0.49 мг
 желязо  0.04 мг
 метасилициева киселина  74.8 мг

Общата сума на минерализацията е: 364.71 мг в 1 (един) литър.

Действие на минералната вода при външна употреба


Минералната вода може да се използва за балнеолечение и профилактика на хронично-възпалителни заболявания на опорно-двигателния апарат, както и за стари травми - счупвания на кости, изкълчвания, натъртвания, ревматизъм, ишиас, ломбаго, дископатия, гръбначни възпаления, хронични гинекологични заболявания, възпалителни заболявания на нервната система, камъни в бъбреците, черния дроб, стомаха, урологични и кожни болести - акне, псориазис, трипер, сифилис, възпаления на дихателните пътища, неврози, както и хронични натравяния с някои тежки метали (радиоактивен стронций, церий) Противопоказани са полиартрити с прогресиращо развитие при наличие на деформация, анкилози и др.

Действие на минералната вода при вътрешна употреба


Хидрокарбонати
Хидрокарбонатите определят основното физиологично действие. Играят важна роля за поддържане на алкално-киселинното равновесие в организма. Хидрокарбонатните йони, в съчетание с натриевите подпомагат нормализирането на стомашната секреция (стомашните сокове).

Хлориди
Хлоридите засилват понижената секреция на стомашния сок и увеличават киселинността му. Разделно хранене за добро здраве

Сулфатни и магнезиеви йони
Сулфатните и магнезиевите йони дразнят леко лигавицата на стомаха, повишават неговата кинетика и предизвикват умерено изразено слабително действие. Това е много полезно за възрастните хора е лица, които водят заседнал начин на живот. Тези йони са полезни също за нормалната работа на сърдечно-съдовата система.

Калциеви йони
Калциевите йони са особено важни за различните телесни функции на зъбни и костни сустанции. Минералната вода допълва дефицита в организма от калциеви йони. Едноседмична програма за отслабване

Флуор
Флуорът е съществен за здравината на зъбите и костите.


Метасилициева киселина
Метасилициевата киселина оказва благоприятно действие върху храносмилателната система, като възпрепятства процесите на разлагане на токсичните вещества и по този начин има детоксиращо действие.

Връзки:

Забележка**

Уважаеми посетители!
Това е само кратка спесификация на минералната вода в село Баня разложко. Информацията е събрана от интернет пространството. Страницата е изградена единствено, за да ви представи тези данни за ваше улеснение. Съдържанието предоставено тук е единствено за информационни цели и то не препоръчва медицински съвети. Винаги търсете съвети от вашия личен лекар или съответния специалист по въпроси, които имате относно състоянието на вашето здраве. Никога не пренебрегвайте професионалното медицинско мнение и не отлагайте търсенето на такова поради нещо, което сте прочели с помоща на тази интернет страница. Възприемането на информация и препоръки предложени от редактора на страницата или трети сайтове, към които ви предоставяме връзки е изцяло на Ваш риск и отговорност. Редакторът на страницата е положили достатъчно усилие, за предоставянето на тази информация, но същевременно не носи никаква отговорност за предприета самоинициатива или самолечение от ваша страна.


Полезни теми:
Смехотерапия лекува болести
Как да живеем до 100 години - 8 важни стъпки
Пием вода с бактерии и нитрати
Vitaslim - отслабване, красива коса, кожа и здрави нокти

Популярни публикации

ИНТЕРЕСНИ

БЛОКИРАН FACEBOOK

Общо показвания

Dating websites business profiles sale

Trendy Limes Blog - Comming soon

Trendy Limes Blog is coming soon. This will be a new Upscale Social Marketing News Blog for sweet Trendy Events, Social Networking, Integrated Marketing, Global Fashion Parties and Good cause campaigns - most popular Topics on the new site is comming very soon.

South America: New York, Chicago, San Francisco, Los Angeles, Miami freelance writing. Europe: Vienna, Sao Paolo, Barcelona, Sofia, Berlin, Rome, Milan

Keep in mind that the new Trendy Limes Blog is not connected by any way to Trendy Lime Inc. San Francisco, USA. Trendy Limes Blog is a separate and Brand new Social Media site, not a company.