Рецепта на д-р Хей. Картофи "Дафиноа"

 

Продукти за 2 порции:

4 по-едри млади картофи;
2 или повече малки главички лук;
морска сол;
прясно смлян черен пипер;
малко пълномаслена сметана;


1. Остържете /а не обелете/ картофите и ги нарежете на тънки филийки.
2. Нарежете на едро лука, като определите неговото количество според личните ви предпочитания.
3. Налейте в съд с дебело дъно около един пръст вода и прибавете лука и картофите.
4. Посолете и поръсете с черен пипер,
5. Варете на умерен огън в продължение на около 6-8 минути. Картофите трябва да са почти готови, водата - почти извряла.
6. Изсипете съдържанието на съда, включително и малкото останала вода, която е изключително ценна, в намаслен топлоустойчив керамичен или стъклен съд.
7. Подредете хоризонтално картофените филийки и поръсете с малко пълномаслена сметана.
8. Запечете в предварително загрятата до 220С фурна в продължение на 30 мин, докато картофите придобият апетитна кафява коричка.

Това е едно отлично и много апетитно основно ястие от нишестен вид, което може да се поднесе със зеленчукова салата или просто с горчица. 

 

 

Facebook Гоце Делчев Puma Sport Зодиак ТопАвто Диети Маями Adidas Лос Анджелис Нострадамус Културизъм RegistryBooster Nike Холивуд Ниагара Очни клиники Секс Отслабване Рак Кучета Баба Ванга Бен Афлек Денвър Кожени дрехи Дънкови Авто Скрийншот RegistryBooster Webuniversity 2012 Зодиак Ванга блог National Geographic Animal Planet Московска стражевая Визит Банско Polezna SEO My BG Agent





{START_COUNTER}